Jänkä tarjoaa paikan haastaa itsesi

sekä pitämään huolta jaksamisestasi.

Jängällä kaikentasoiset kuntoilijat pääsevät CrossFit harjoittelun pariin!

CrossFit perustuu ajatukseen urheilijasta, joka olisi tasavahva jokaisella fyysisellä osa-alueella, joita ihmisellä on. Nämä 10 yleistä fyysistä osa-aluetta ovat seuraavat:

 

Hengitys- ja verenkiertoelimistön kestävyys
Lihaskestävyys
Voima
Liikkuvuus
Nopeusvoima/Teho
Nopeus
Koordinaatio
Tasapaino
Ketteryys
Tarkkuus

 

Kun näitä ominaisuuksia lähdetään yhdistelemään, saadaan tuloksena CrossFit harjoittelua, eli niin kutsuttua “ristiinkuntoilua”. Lajin ideologian mukaan CrossFit ohjelmoinnin parissa ei kovinkaan usein tavata toista samanlaista päivää, sillä harjoittelussa viikosta toiseen tapahtuvien rutiinien nähdään hidastavan kehitystä. On kyllä liikkeitä ja taitoja, joita säännöllisesti harjoitellaan, mutta näitä sekoitetaan toisiinsa ennennäkemättömillä tavoilla tasavahvojen ominaisuuksien saavuttamiseksi sekä fyysisten heikkouksien minimoimiseksi.

 

Tavallisimmat harjoitteet, joista CrossFit harjoittelun perusta muodostuu tulevat tankoliikkeistä; maastaveto, rinnalleveto, tempaus, työnnöt sekä kyykyt. Voimistelupuolelta perusteita ovat vuorostaan leuanveto, dipit, köysikiipeily sekä keskivartalo- ja käsiseisontaliikkeet. Kestävyyskuntoa edistetään soutu-, pyörä- ja hiihtolaittein, juosten, uiden kuin myös mm. hyppynarua hyppien.

 

CrossFit harjoittelua toteutetaan yleensä päivän harjoituksissa WOD -tunneilla (Workout Of the Day). Jotta rutiininomaiselta suorittamiselta voidaan lajissa välttyä, päivän treenejä ei paljasteta kuin vasta samana aamuna, eli urheilija ei tällöin voi valita päivän treenejä vain vahvuuksiensa mukaan ja jättää heikkouksiaan kehittämättä. Tällöin urheilijan tulee olla myös valmistautunut kaikkeen, mitä vastaan tulee, joka perustuu ajatukselle “prepare for the unknown”,  ”valmistaudu tuntemattomaan”. Tämän ideologian mukaan CrossFit harjoittelu onkin levinnyt erityisesti sotilaiden, poliisien sekä palomiesten lajiksi. Koskaan ei voi tietää, millainen tehtävä heillä odottaa seuraavaksi.

JÄNGÄLLÄ HARJOITELLAAN MONIPUOLISESTI

 

 

HENGITYS- JA VERENKIERTOELIMISTÖN KESTÄVYYS
LIHASKESTÄVYYS

LIIKKUVUUS
NOPEUSVOIMA/TEHO
NOPEUS
KOORDINAATIO
TASAPAINO
KETTERYYS
TARKKUUS
VOIMA

CrossFit tekee työtä myös kroonisten elintapasairauksien, kuten diabeteksen ja verenpainetaudin ennaltaehkäisyssä ja näkee harjoittelun ohessa ihmisen kokonaisuutena, jonka toimintakykyyn vaikuttavat myös ravinto, lepo sekä psyykkiset ominaisuudet. CrossFit harjoittelu palvelee kaikentasoisia kuntoilijoita, sillä jokaisesta liikkeestä, mitä lajissa käytetään löytyy myös vaihtoehtoinen tai jopa täysin korvaava liike. Tämä varmistaa sen, että jokaisen voima- ja taitotasolle löydetään sopivat liikkeet ja että harjoittelu on sekä kehittävää että motivoivaa. Kun tulet CrossFit harjoittelun pariin mukaan, sinulla on valmentaja joka tunnilla varmistamassa, että harjoitteet tulee tehtyä oikein ja että intensiteetti harjoittelussa on oikealla tasolla taitojesi kanssa.

Mitä vielä odotat?

 

 

Yhteystiedot

CrossFit Jänkä
Sompiontie 2

99600 Sodankylä

040 159 7917
cfjanka@gmail.com

Rekisteri- ja tietosuojaseloste